Ana Sayfa » , » Halıdan oje lekesi nasıl çıkar

Halıdan oje lekesi nasıl çıkar

Yazar admin on 1 Kasım 2012 Perşembe | 12:00

Oje lekesi halıdan çıkar mı halıdan leke çıkarma yöntemleri pratik temizlik bilgileri...

Oje lekesini yeni ve henüz nemliyken çıkarmak daha kolaydır. Leke kuruduktan sonra çıkarmak daha zorlu olacaktır. Ancak oje lekesi iyice işledikten ve kuruduktan sonra bile çıkartılabilir.
Eğer oje lekesi tazeyse kağıt havluyla üzerine hafifçe bastırarak fazlalığını alın. Eğer çok dökülmüşse kağıt havluyu değiştirin ve tekrar emdirin. Leke çoktan kurumuşsa sıcak suyla nemlendirmeniz gerekir. Lekenin üstüne sıcak su püskürtme imkanınız varsa 8-9 kez püskürtün ve 3 -4 dakika bekletin.
Eğer sprey şişeniz yoksa buharlı ütünüzü en sıcak ayara getirin, ısınmasını bekleyin ve halıya değdirmeden 8 -9 kez oje lekesinin üstüne buhar püskürtün ve su lekeyi nemlendirene kadar bekleyin.
Lekenin büyüklüğüne göre (genellikle yarım çay bardağı) sirkeyi oje lekesinin üzerine dökün ve iyice işlemesi için 5 dakika bekleyin. Üzerine tekrar sıcak su püskürtün (veya ütü buharı uygulayın) ve bir süngerle ya da kağıt havluyla su ve sirkeyi emdirin.
Yukarıda ki işlemi tamamladıktan sonra lekeye 4-5 defa cam sil veya başka bir cam temizleyici sıkın ve 5 dakika bekleyin. Sonra sünger veya kağıt havluyla bastırarak sıvıyı alın.
Kaynak : BAYANOLOJİ.COM

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Ana Sayfa | Reklam Ver | Dekor
Copyright © 2013. Halı modelleri - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..